zondag 25 februari 2018

Wie is Mohamed Baqir al Sadr?

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,


En wanneer hun wordt gezegd: "Gelooft, zoals andere mensen geloven", zeggen zij: "Zullen wij geloven, zoals de dwazen hebben geloofd?" Ziet toe! Zij zijn het die dwaas zijn, doch zij weten het niet. (Koran 2:13)


Moge Allah (swt) de profeet (vzmh) en zijn onfeilbare verwanten zegenen en hun vijanden tot de dag des oordeels vevloeken, waaronder Aboe Bakr en Omar en Othman en Aisha en Hafsah.



Een hypocriet is iemand, wiens geloof niet gebasseerd is op het vertellen van de waarheid, maar het verlaten van de waarheid om andere hypocrieten tevreden te stellen of om profijt te maken van wereldse behoeftes. Een hypocriet kan zich verschuilen onder verschillende kleren, het dragen van een tulband is geen bewijs voor de betrouwbaarheid van een persoon. In dit artikel gaan wij in op het foutive geloofsleer van Mohamed Baqer al Sadr, wat voor corrupte personen heeft geleid binnen het Sjiisme zoals Mohammed Husain Fadlollah. 


Van Al-Washa, van Al-Rida (as), die zei: "Van degenen die van ons beweren te houden, zijn er sommigen die een grotere fitna vormen voor onze shia dan de dajjal!" Ik zei: "O zoon van de Boodschapper, hoe dan?" Hij (as) zei: "Doordat zij van onze vijanden houden, en onze liefhebbers vijandig zijn! Als dat het geval is, dan zal de waarheid met valsheid worden gemengd, waardoor de religie verwarrend zal worden. Hierdoor zal een gelovige niet meer onderscheiden kunnen worden van een hypocriet."

Wasaeil al Shia, v.16,p.179








In dit artikel zullen wij ingaan op de Fitna die Mohamed Baqir al Sadr heeft veroorzaakt binnen het Sjiisme. Hierbij maken wij gebruik van zijn boeken en lezingen. Wij zullen      aantonen dat Mohamed Baqir al Sadr een geloofsleer aanhield die volkomen botst met het Sjiisme. Het doel van dit artikel is om de jongeren te waarschuwen voor de gevaarlijke ideologie van Mohamed Baqir al Sadr. Dit artikel zal bestaan uit de volgende hoofdstukken: 


  1. Mohamed Baqir al Sadr en zijn liefde voor Aisha
  2. Mohamed Baqir al Sadr en zijn liefde voor Aboe Bakr & Omar
  3. Mohamed Baqir al Sadr in oorlog met Fatima al Zahra (a)
  4. Mohamed Baqir al Sadr prijst terrorisme 
  5. Mohamed Baqir al Sadr beledigt Sjiitische geleerden
  6. De fatwa van Ayatollah Ameli 


De fitna van Mohamed Baqir al Sadr:


1. Mohamed Baqir al Sadr en zijn liefde voor Aisha


Mohamed Baqir al Sadr had een speciale band met Aisha bint Aboe Bakr, hij prees haar verschillende keren. 

Mohamed Baqir al Sadr: ''Waarom zien wij het standpunt als heilig meer dan dat de helden het heilig vonden, de Faroeq werd heilig door het oproepen tot de dood van degenen die tegen het leiderschap van Aboe Bakr en hij heeft dit standpunt verschillende malen herhaald. Als wij deze woorden willen aannemen en begrijpen als  een Islamitische wetgeving dan zou dat beteken dat de mening en standpunt van Aboe Bakr en zijn metgezellen in Saqifah een fitna en corruptie is, omdat het vermoorden niet toegestaan is volgens die redenen. Na alles is het, de moeder van Fitna, want dat heeft ervoor gezorgd dat het leiderschap van Allah een hypocriet en zondiger betreed, zoals SAYEDAH AISHA (RA) heeft duidelijk gemaakt, die zonder twijfel de mening van de leidende partij representeerde.'' 


Fadak Fil Ta'rikh, Baqir al Sadr, p.109









Mohamed Baqir al Sadr noemt Aisha 'moeder der gelovigen' 


Fadak Fil Ta'rikh, Baqir al Sadr, p.46








O vrouwen van de Profeet! Wie van jullie een openlijke immorele daad begaat; dan zal voor haar de bestraffing worden verdubbeld! [ Koran 33:30]



Laten wij de woorden van Mohamed Baqir al Sadr over Aisha, vergelijken met de woorden van de Ahlalbait (a): 


  • Van Mohammed bin Muslim, die zei: Imam al-Sadiq (as) zei tegen mij: "Weet jij wat de openlijke immorele daad is? Ik zei: "Nee." Hij (as) zei: "Het bestrijden van Imam Ali (as)." Daarmee bedoelde hij (as) de mensen van de kameel. 

Bihar al Anwar, al Majlasi, v.32,p.287



























  • Van Abi al-Jaroud, van Imam al-Baqir (as), die zei: "Haar beloning zal verdubbeld worden en haar bestraffing zal verdubbeld worden. Dit zal allemaal plaatsvinden in het hiernamaals. Daar waar beloond wordt, wordt ook bestraft."

Tafseer al Qumi, v.2,p.193




  • Van Abdallah bin Ata, van Imam al-Baqir, die zei: Ali (as) zei: "Moge Allah de mensen van de kameel vervloeken!" Dus een man zei: "O leider van de gelovigen! Behalve de gelovigen onder hen!" Ali (as) zei: "Wee jou! Er was geen enkele gelovige onder hen!"


Bihar al Anwar, al Majlasi, v.32,p.326






  • Imam Ali (as) zei: "Wee jou, O Ibn Qays! Wat deed ik toen Othman vermoord werd en ik helpers ter beschikking had? Zag je falen of lafheid in mij? Of terughoudendheid tijdens de gebeurtenis van Basra? Zij stonden rondom hun kameel. Vervloekt is degene die met de kameel was! Vervloekt is degene die er omheen stond! En vervloekt is degene die erop reed!" (i.e. Aisha)
Bihar al Anwar, al Majlasi, v.29,p.470






  • Het is overgeleverd van Said bin Musayyib, van Wahab, die zei: Toen Fatima (sa) gehuwd werd aan Ali (as), zeiden de vrouwen van de Ansar: "Haar vader is de meester van de mensen." De Profeet (s) zei: "Zeg: 'En haar man is sterk en dapper'." Maar de vrouwen zeiden dat niet. De Profeet (s) vroeg waarom. De vrouwen zeiden: "Aisha heeft ons dat verboden." De Profeet (s) zei: "Aisha zal nooit ophouden met haar vijandigheid jegens ons, de Ahlalbait."
Al Sirat al Mustaqim, al Bayadhi, v.3,p.166-167






  • "Er is overgeleverd middels een correcte overleveringsketen dat er gezegd is: We hoorden Imam as-Sadiq (as) na ieder van zijn gebed vier mannen en vier vrouwen vervloeken bij hun namen. Dat waren Abu Bakr, Omar, Othman en Muawiya, en Aisha, Hafsa, Hind en Umm al-Hakam.
Ayn ul-Hayat, vol. 2, pg. 599



    De Ahlalbait (a) hebben Aisha bint Aboe Bakr vervloekt en beledigd, de hierboven genoemde overleveringen tonen aan dat Mohamed Baqir al Sadr tegen de woorden van de Ahlalbait (a) is ingegaan en een vijand van de Ahlalbait (a) heeft geprezen. Laten wij eens kijken in de Sjiitische overleveringen, hoe Imam al Mahdi (a) om zal gaan met Aisha: 


    • Van Abd al-Rahim al-Qusayr, die zei: Imam al-Baqir (as) zei tegen mij: "Wanneer de Mahdi (as) zal opkomen, zal Aisha tot leven worden gewekt voor hem, zodat hij haar de straf van zweepslagen kan geven, en zodat hij wraak kan nemen voor Fatima (sa), de dochter van de Profeet (s)." Ik zei: "Moge ik opgeofferd worden voor u. Waarom zal hij haar zwepen?" Hij (as) zei: "Wegens haar beschuldiging over Maria." Ik zei: "Waarom heeft Allah het dan overgelaten aan de Mahdi?" Hij (as) zei: "Omdat Allah, Mohammad (s) als een genade heeft gestuurd, en de Mahdi (as) als een wraak."

    Ilal ul Sjara'i, al Sadoeq, v.2,p.424



    • Van Abi Bakr al-Hadrami, die zei: Ik hoorde Imam al-Sadiq (as) zeggen: "De omgang van Imam Ali (as) met de mensen van Basra, was beter voor de shia dan de hele wereld. Ali (as) wist dat het volk zou gaan regeren, dus als hij hen gevangen zou hebben genomen, dan zouden zijn shia later ook gevangen genomen worden." Ik zei: "Vertel mij over de Mahdi. Zal hij met de mensen omgaan zoals Ali (as)?" Hij (as) zei: "Nee! Ali (as) ging begunstigend met hen om, omdat hij wist dat zij later zouden regeren. Maar de Mahdi (as) zal anders met hen omgaan, omdat zij niet zullen regeren."

    Al Kafi, al Kulayni, v.5,p.21




    Volgens de Sjiietische overleveringen zal Imam al Mahdi (a) de misdaden van Aisha dochter van Aboe Bakr in deze wereld bestraffen. Uit deze overleveringen kunnen wij bevestigen dat Mohamed Baqir al Sadr, de vijand van Imam al Mahdi (a) prijst. Het is dan ook vrij logisch om afstand te nemen van Mohamed Baqir al Sadr, aangezien hij ons op een pad wilt brengen wat tegen het pad van Imam al Mahdi (a) ingaat. 



    Er werd gezegd tegen Imam al-Sadiq (as): "Wat is het oordeel over een persoon die jullie volgt, maar geen afstand neemt van jullie vijanden?" Hij (as) zei: "Onmogelijk! Wie ons beweert te volgen, maar geen afstand van onze vijanden neemt, heeft gelogen!"


    Bihar al Anwar, al Majlasi, v.27,p.37


     


    Volgens de overlevering van Imam Ja'far as Sadiq (a), is Mohamed Baqir al Sadr een leugenaar. Het prijzen van Aisha dochter van Aboe Bakr gaat helemaal tegen de woorden van de Ahlalbait (a), ook de grote bekende Sjiitische geleerden hadden geen respect voor Aisha en hebben fel uitgehaald naar haar wij zullen een aantal uitspraken met jullie delen:




    • Sheikh al Mufid: ''Ze kwam uit haar huis, en ging daarmee tegen Allah in, en zij vertoonde haar schoonheid terwijl zij tussen de mensen en de soldaten was in de oorlog. Ze vertoonde haar schoonheid zoals in de eerste periode van onwetendheid gedaan werd. Ze stond het bloed van de gelovigen toe en heeft de wetgeving tegen de moslims verbroken en heeft de zwakkelingen onder de moslims verward.'' 
    Bron: Kitab al Jamal, al Mufid, p.231










    • Hamid al Hindi: ''De allereerste die zich distantieerde van Aisha, en de beste van hen, is Ali (as), aangezien hij haar bestreden heeft. En hij zij over haar wat hij maar kon zeggen, en hij beledigde haar hoe hij haar maar kon beledigen. En hoe kan het distantiëren van Aisha gelijk staan aan het distantiëren van de Profeet (s), terwijl zij de hater en vijand is van Imam Ali (as), wat zelfs de wespen heeft doen stil maken? De overleveringen van hun betrouwbare en beste vrienden getuigen hiervan.'' 
    Shawariq al Nusoos, Hamid al Hindi, v.1,p. 110







    • Yusuf al Bahrani: ''Zij (Aisha) deed zich in zijn (s) leven voor als een gelovige, ook al werd zij na zijn (s) dood afvallig, net zoals de meerderheid (van de metgezellen) afvallig werd, naast het feit dat zij in zijn leven tot de hypocrieten behoorde. En er is een duidelijk verschil tussen de periode waarin hij (s) nog leefde en de periode na zijn dood, want een grote groep hypocrieten bevonden zich tijdens zijn leven op de Islam. Zij gehoorzaamden zijn bevelen en deden niets waardoor zij afvallig zouden moeten worden verklaard. Wat betreft na zijn dood, toen zij hun haat toonden en hun wrok van de dagen van onwetendheid toonden en het eed van Ghadier Khum verbraken, die belangrijk is zoals de schijnende zon, toen vertoonden zij hun verborgen ziekte en werden zij openlijk afvalligen, zonder enige ontkenning of geheimzinnigheid. Dit is duidelijk gemaakt in de overleveringen van de reine Imams (as), die duidelijk het verschil tonen tussen de twee perioden en tijden. Dus welk weldenkend mens zal beweren dat dit soort laaghartige ongelovigen op de Islam bleven?  ''
    Al Hadaeiq, al Bahrani, v.5,p.180





    2.Mohamed Baqir al Sadr en zijn liefde voor Aboe Bakr & Omar


    Het is bekend dat binnen het Sjiisme de twee tirannen Aboe Bakr en Omar verketterd worden, Aboe Bakr en Omar worden gehaat en worden vervloekt. Echter had Mohamed Baqir al Sadr veel respect voor Aboe Bakr en Omar, hij prees Aboe Bakr en Omar in zijn boeken en in zijn lezingen. Wij gaan de woorden van Mohamed Baqir al Sadr eerst aan jullie tonen en vervolgens zullen wij aan jullie laten zien hoe Mohamed Baqir al Sadr ongehoorzaam is tegen de Ahlalbait (a).  


    Mohamed Baqir al Sadr: ''Ik wil tegen jullie vertellen, o kinderen van Ali en Husain en de kinderen van Aboe Bakr en Omar, de oorlog is geen strijd tussen Sjiieten en de Soennitische regering. De Soennitische regering die werd gerepresenteerd door de RECHTVAARDIGE LEIDERS (Aboe Bakr& Omar) die bestond uit RECHTVAARDIGHEID EN ISLAM.'' 


    Wamadhaat, Mohamed Baqir al Sadr, p.349





    Mohamed Baqir al Sadr: ''De Soennitische regering bestaat niet uit een man die twee Soennitische ouders heeft, maar is de regering van Aboe Bakr en Omar. Door de misdaden van de tirannen in Irak zijn zij tegen die regering ingegaan, zij vallen de waarde van de Islam aan en de waarde van Ali en Omar. Hebben jullie niet gezien dat zij de rituelen van de Islam hebben neergehaald, waarvoor Ali en Omar hebben gevochten.'' 


    Wamadhaat, Mohamed Baqir al Sadr, p.349-350







    Mohamed Baqir al Sadr beweert dat Aboe Bakr en Omar, de rechtgeleide leiders waren, terwijl Aboe Bakr en Omar criminelen waren, nergens hebben de Ahlalbait (as) deze twee terroristen geprezen. Sterker nog de Ahlalbait (as) hebben benadrukt dat het een verplichting is voor iedere Sjiiet om afstand te nemen van Aboe Bakr en Omar. Mohamed Baqir al Sadr heeft met deze uitspraken een van de belangrijkste beginselen van het Sjiiesme aangevallen, door te beweren dat Aboe Bakr en Omar, rechtvaardig waren. Terwijl het Sjiiesme in oorlog is met Aboe Bakr en Omar.


    Mohamed Baqir al Sadr beweert dat het leiderschap van Aboe Bakr en Omar het leiderschap van de Islam en rechtvaardigheid is. Hiermee keurt Mohamed Baqer al Sadr, de aanval op het huis van Fatima al Zahra (as) goed, doordat hij Aboe Bakr en Omar een rechtvaardige leiderschap toekent. De gebroken ribben van Fatima al Zahra (a), het stelen van de grond van Fatima al Zahra (a), over welke 'rechtvaardigheid' spreekt Mohamed Baqir al Sadr...



    Laten wij de woorden van Mohamed Baqir al Sadr vergelijken met de woorden van de Ahlalbait (as):


    •  Imam Zain al Abadeen (as): ''Drie personen zullen niet door Allah (swt) op de dag des oordeels worden aangesproken en zullen niet worden gered, zij zullen een zware straf krijgen: 
     -Wie een leider van Allah ontkent
     -Wie onterecht beweert dat hij een leider is, gestuurd door Allah 
    - Wie de Islam toekent aan Aboe Bakr en Omar.''

    Mustadrak al Wasaeil, Mirza al Nouri, v.18,p.175


     





    • Van Hanan bin Sadir, van zijn vader, die zei: Ik vroeg Aba Ja'far (as) over die twee, dus zei hij (as): "O Aba al-Fadhl. Vraag mij niet over die twee, want Allah, er sterft niemand van ons, behalve dat diegene woedend is op hen. En er is niemand van ons vandaag behalve dat hij woedend is op die twee. De ouderen van ons geven dat over aan de jongeren van ons. Die twee hebben onze rechten ontnomen en hebben onze eigendommen afgenomen. Zij waren de eersten die op onze nekken reden en schade aan ons richtten, en schade in de Islam hebben verricht wat niet meer te repareren is totdat onze Mahdi zal opkomen of onze spreker zal spreken. Maar Wallah, wanneer onze Mahdi zal opkomen of onze spreker zal spreken, zal hij van hun openbaren wat verborgen was, en hij zal van hun verbergen wat bekend was. Wallah, er is geen tragedie dat ons de Ahlalbait overkomt, behalve dat zij de grondleggers daarvan zijn. Dus moge de vloek van Allah, de engelen en de gehele mensheid op die twee rusten."


    al-Kafi, al- Kulayni, v.8,p.133









    • Van Abi al-Jaroud, die zei: Imam al-Baqir (as) werd gevraagd over die twee (Aboe Bakr & Omar) en hij (as) antwoordde: "Het zijn de eersten die ons onderdrukten, de mensen op onze nekken plaatsen en Fadak afpakten van Fatima (sa)." Maysar stond op en zei: "Allah en zijn boodschapper distantiëren zich van die twee!"


    Taqreeb ul Ma'arif, al Halabi, p.245 





    • Imam Zain al Aberdeen (a): ''Aboe Bakr en Omar zijn ongelovig en ongelovig is degene die van hen lief heeft. ''
    Taqreeb ul Ma'arif, al Halabi, p.244




    Het is overduidelijk dat het geloof van Mohamed Baqer al Sadr tegen de woorden van de Ahlalbait (as) ingaat. Mohamed Baqer al Sadr, prijst de vijanden van Allah (swt) , terwijl Imam as-Sadiq (as) heeft gezegd:


    Imam as-Sadiq (as) zei: "Wie aan het ongeloof van onze vijanden en onderdrukkers twijfelt, is een ongelovige."

    I'tiqadat, al Sadoeq, p.104




    Mohamed Baqir al Sadr gaat nog een stapje verder, hij heeft verschillende malen de term 'radhie allah anh' gebruikt achter de namen van Aboe Bakr en Omar. Deze term betekent: 'moge Allah tevreden over hen zijn'. Deze term wordt enkel gebruikt over de trouwe metgezellen van de profeet (vzmh) en de Imams (a). Aboe Bakr en Omar zijn vervloekt door onze Imams (a), het is verboden om deze term te gebruiken over Aboe Bakr en Omar.
    Hieronder zien jullie een aantal scans waarin Mohamed Baqir al Sadr, de tevredenheid van Allah wenst over Aboe Bakr en Omar: 



    Mohamed Baqir al Sadr: ''Wellicht ben jij het met mij eens dat de status van de Sidieq en de Faroeq (RA) in de Islam stijgt door hen. ''



    Fadak Fil Ta'rikh, Baqir al Sadr, p.46






    Mohamed Baqir al Sadr: ''Dat is het leiderschap van de Sadieq (moge Allah tevreden over hem zijn). ''


    Fadak Fil Ta'rikh, Baqir al Sadr, p.104






    De Ahlalbait (a) hebben Aboe Bakr en Omar vervloekt, terwijl Mohamed Baqir al Sadr hen prijst. En die twee de titels 'Sidieq' en 'Faroeq' geeft, deze titels zijn niet van Aboe Bakr en Omar maar van Imam Ali (a). Imam Ali (a) is de 'Sidieq' en de 'Faroeq', dit bevestigd de onwetendheid van Mohamed Baqir al Sadr en zijn lage kennis over Imam Ali (a). Imam Ali (a) heeft gezegd dat wie beweert de 'Sidieq' te zijn een leugenaar is en dit staat zelfs in de Soennitische overleveringen:



    Ibn Abi Shayba:


    Van Ali, die zei: "Ik ben de dienaar van Allah en de broeder van Zijn boodschapper. En ik ben de grootste Siddieq, en niemand zal dit na mij voor zichzelf claimen behalve een leugenaar. En ik heb 7 jaar gebeden voordat de mensen zouden bidden."


    Al-Musannaf, Vol. 17, Blz. 106, # 32747



    Ibn Maja & Al-Sindi:

    Van Ali, die zei: "Ik ben de dienaar van Allah en de broeder van Zijn boodschapper. En ik ben de grootste Siddieq, en niemand zal dit na mij voor zichzelf claimen behalve een leugenaar. En ik heb 7 jaar gebeden voordat de mensen zouden bidden."

    Al-Sindi: "De overleveringsketen is sahih (authentiek), de overleveraars zijn betrouwbaar."

    Sunan Ibn Maja bi Sharh al-Sindi, Vol. 1, Blz. 85, # 120



    Sjiitische overlevering: 



    Imam Ali (as): ''ik ben de grote betrouwbare, niemand zal dat na mij zeggen behalve een leugenaar.''


    Binaa al Maqalah al Fatamiyah, ibn Tawus, p.281




    Hoe kan Aboe Bakr een 'sidieq', dus een betrouwbare zijn terwijl Fatima al Zahra (as) , Aboe Bakr heeft uitgemaakt voor een leugenaar? 



    Mohamed Baqir al Sadr heeft het recht niet om deze titels aan de vijanden van de Ahlalbait (as) te geven!



    Mohamed Baqir al Sadr is dus een leugenaar, aangezien hij de titel 'Sidieq' aan Aboe Bakr heeft gegeven in zijn werken. Mohamed Baqir al Sadr is vervloekt volgens de woorden van de Ahlalbait (a), doordat hij Aboe Bakr en Omar heeft geprezen:


    Van Yunus bin Dhibyan, van Imam al-Sadiq (as), die zei: Wanneer jij het graf van Imam Ali (as) wil bezoeken, verricht dan de wudu, was jezelf en loop dan op je gemak, en zeg: "O Allah, vervloek de Jibt's en de Taghout's en de Farao's en Laat en Uzza, en de Jibt en de Taghout en ieder idool dat naast Allah aanbeden wordt en iedere leugenaar. O Allah, vervloek hen en hun aanhangers, en volgelingen, en liefhebbers, en vrienden en helpers met veel vervloekingen."

    Tahdeeb al Ahkam, al Tusi, v.6,hoofdstuk 8





    Van Sa'dan, van een man, van Imam al-Sadiq (as), die zei: {Of jullie openbaren wat er in jullie zit of het verbergen, Allah zal jullie ter verantwoording roepen. En Hij vergeeft wie Hij wil en bestraft wie Hij wil}. [2:284]. Imam al-Sadiq (as) zei vervolgens: "Het is een recht van Allah om degene die een mosterdzaadje aan liefde voor die twee in zijn hart heeft zitten, niet het paradijs te laten binnentreden."


    Tafseer al Ayashi, v.2,p.284





    Allah (swt) heeft het recht om Mohamed Baqir al Sadr niet tot het paradijs te laten treden. De dwalingen van Mohamed Baqir al Sadr, stoppen niet bij Aboe Bakr, Omar en Aisha maar gaat zelfs zo ver dat hij uithaalt naar de Ahlalbait (a).



    3. Mohamed Baqir al Sadr in oorlog met Fatima al Zahra (a)

    Fatima al Zahra (a) is de dochter van de profeet Mohamed (vzmh). Het Sjiisme gelooft dat Fatima al Zahra (a) de meest heilige vrouw is. De Sjiitische boeken staan vol met de deugden over Fatima al Zahra (a).



    Van Ali bin Ja`far, die zei: Ik hoorde Musa al-Kadhim (as) zeggen: Toen de Profeet (s) zat, kwam er een engel binnen die 24 gezichten had. De Profeet (s) zei tegen hem: "Mijn geliefde Jibra'il, ik heb jou niet eerder gezien in deze vorm." De engel zei: "Ik ben Jibra'il niet, O Mohammad. Allah (awj) heeft mij gestuurd om het licht met het licht te laten trouwen." Hij (s) zei: "Wie met wie?" De engel zei: "Fatima met Ali." Toen de engel omkeerde, zag hij (s) op zijn rug "Mohammad, de boodschapper van Allah, en Ali is zijn opvolger". Dus de Profeet (s) zei: "Sinds wanneer is dit op jouw rug geschreven?" De engel zei: "24.000 jaar voordat Adam gecreëerd werd."


    al Kafi, al Kulayni, v.1,p.292-293








    Ondanks de deugden van Fatima al Zahra (as) in de Sjiitische boeken, heeft Mohamed Baqir al Sadr haat in zijn hart tegen Fatima al Zahra (as). Mohamed Baqir al Sadr heeft een grote mond tegen Fatima al Zahra (a).

    Mohamed Baqir al Sadr: ''De Fatemiye beweging heeft gefaald vanuit een perspectief en geslaagd vanuit een ander perspectief. Ze heeft gefaald omdat zij de regering van de Khaliefa (moge Allah tevreden over hem zijn) niet heeft kunnen neerhalen, na haar grote opstand die zij verrichte tien dagen na de dood van de profeet (s). Wij kunnen niet aantonen wat de redenen zijn dat al Zahra de strijd heeft verloren, maar waar geen twijfel over is de persoonlijkheid van de Khaliefa (RA)  die tot de belangrijkste oorzaken behoort voor het falen.''


    Fadak Fil Ta'rikh, Baqir al Sadr, p.88





    Hoe durft Mohamed Baqir al Sadr het woord 'falen' te gebruiken over Fatima al Zahra (a). Waar is zijn respect en schaamte tegenover Fatima al Zahra (a). 


    4. Mohamed Baqir al Sadr prijst terrorisme



    Mohamed Baqir al Sadr heeft verschillende malen terroristen als Abd al Karim Qasem geprezen en de terroristische broedergemeenschap partij uit Egypte. Abd al Karim Qasem en de terroristische broedergemeenschap partij zijn verantwoordelijk voor de dood van duizenden onschuldige burgers.

    Loyaliteit aan Abd al Karim Qasem ( moge Allah hem vervloeken)
    Mohamed Baqir al Sadr prees een van de grootste terroristische leiders genaamd Abd al Karim Qasem. Abd al Karim Qasem was de president van Irak tussen 1958 en 1963. Een aantal misdaden van Abd al Karim Qasem:


    • De moord op de Iraakse Koning, Faisel de tweede


    Abd al Karim Qasem vertrok met zijn terroristen op 14 juli 1958 richting het kasteel van Faisel de tweede destijds de koning van Irak. Een bloedbad ontstond waaraan tientallen onschuldigen vrouwen en kinderen werden vermoord en openlijk op straat werden gesleurd. Ze worden in hun nachtkleren naar buiten gebracht en vervolgens neergeschoten. Een aantal van hen hadden een koran op het hoofd van hun kleinkinderen geplaatst in de hoop de kinderen niet werden neergeschoten, maar zij werden ook neergeschoten.


    Abd al Karim Qasem
    Koning Faisal de tweede





    Hieronder gaan wij jullie schokkende beelden aantonen van de aanslag op het paleis van de koning, waarbij de terroristische misdaden te zien zijn: 



    Op de foto links Abdul Ilah , neergestoken en opgehangen, rechts Noeri Sa'ied, vermoord en gesleurd door de straten van Baghdad in opdracht van Abd al Karim Qasem. 


    Duidelijk beelden van terrorisme, wat niks met de Islam te maken heeft. Sterker nog de Islam spreekt fel tegen zulke misdaden:


    En doodt niemand die Allah heilig heeft verklaard, tenzij het met recht geschiedt. En wie onrechtvaardig is gedood, aan diens erfgenaam hebben Wij zeker gezag verleend, doch laat hem bij het doden niet buitensporig zijn, want hij wordt (door de wet) gesteund. (Koran 17:33)


    • Abd al Karim Qasim haaks met de Koran:


    Abd al Karim Qasim kwam aan de macht en voerde een wet in waarin de man en de vrouw evenveel erven, hij was de eerste Iraakse leider die dit had ingevoerd. Abd al Karim Qasim, is tegen de wetgeving van Allah en de profeet (vzmh) ingegaan, het hellevuur is hem beloofd: 


    En wie Allah en Zijn boodschapper niet gehoorzaamt en Zijn grenzen overschrijdt zal Hij het Vuur doen binnengaan; hij zal daarin verblijven en dit zal voor hem een vernederende straf zijn. (koran 4:14)



    Na deze korte introductie omtrent Abd al Karim Qasim, gaan wij nu de woorden van Mohamed Baqir al Sadr erbij halen omtrent Abd al Karim Qasim:


    Mohamed Baqir al Sadr: '' In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle, O moslim volk, O arm volk, O Iraaks strijdend volk! Voor het eerst in honderden jaren, schijnt in ons prachtig land het licht van vrijheid en standvastigheid dankzij de grote revolutie en het grote slachtveld onder leiding van de dappere leider Abd al Karim Qasim, moge Allah tevreden over hem zijn een leider voor de Islam en moslims.''


    Wamadhaat, Mohamed Baqir al Sadr, p.279






    Mohamed Baqir al Sadr: ''In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,  Zeg:Dit is mijn weg: ik roep tot Allah in zeker weten, ik en mijn volgelingen. (koran 12:108), O Iraaks bevrijd Islamitisch volk! Dankzij de revolutie van de leider Abd al Karim Qasim, we ontmoeten jullie met deze tweede brief, nadat de eerste brief met tevredenheid door de mensheid werd aangenomen, dit behoort volgens de Islam wat bestaat uit licht voor deze mensheid. De aanwezigheid van kracht en stabiliteit is een teken van de uitvoering van de juiste Islam.''



    Wamadhaat, Mohamed Baqir al Sadr, p.283




    Mohamed Baqir al Sadr: 'aan de mensheid die gelooft in de eerlijkheid en overwinning van de Islam, naar de gelovige die werkelijk geeft om de Islam, aan de werknemer die gelooft dat zijn rechten en menselijkheid volgens de Islam zullen worden beschermd onder leiding van de dappere Abd al Karim Qasim.''


    Wamadhaat, Mohamed Baqir al Sadr, p.292






    Mohamed Baqir al Sadr, prijst een terrorist een massamoordenaar, die niks met de Islam te maken heeft. Het is verplicht op iedere Sjiiet om zich te distantieren van Mohamed Baqir al Sadr. 




    5. Mohamed Baqir al Sadr beledigt Sjiitische geleerden


    Het is bekend dat Mohamed Baqir al Sadr een jaloers karakter heeft tegenover andere geleerden, zo heeft Mohamed Baqir al Sadr misbruik gemaakt van zijn positie binnen de Hawzah en andere geleerden zwart gemaakt, wat totaal tegen het gedrag van de Ahlalbait (a) ingaat. 

    Leugens Jegens de Shirazi Familie

    Mohamed Baqir al Sadr, was zeer jaloers op de boeken en aanhang van Ayatollah Mohamad al Shirazi (rah). Mohamed Baqir al Sadr, kon er niet tegen dat de Shirazi familie vol zit met de kennis van de Ahlalbait (as). Zo besloot Mohamed Baqir al Sadr, op zeer kinderachtige wijze, de Shirazi familie zwart te maken. Dit bewijst maar weer eens dat Mohamed Baqir al Sadr geen angst voor Allah (swt) had. Zijn intentie was niet om het woord van de Islam te verspreiden, integendeels hij wou andere geleerden neerhalen door middel van propaganda om zelf aandacht te krijgen. Als Mohamed Baqir al Sadr, daadwerkelijk kritiek zou hebben op Ayatollah Mohamad al Shirazi (rah), dan moest hij dat op een academische manier aantonen, maar zoals wij al eerder hebben behandeld, is Mohamed Baqir al Sadr zeer slordig. Zo zegt Mohamed Baqir al Sadr in zijn brief naar Ali Korani het volgende:

    ''De Shirazisten kunnen hun woede niet in bedwang houden en hebben een vals blad uitgebracht met daarop Sayed al Khoei, vervolgens hebben zij valse berichten uitgebracht waarin wordt beweerd dat Sayed Sjaahroedi dwalend is, vervolgens hebben zij een bericht uitgebracht namens de wetschool waarin staat dat Sheikh Yusus al Khursaan bezeten is, terwijl hij een grote geleerde is die niks heeft misdaan, enkel dat hij niet geloofd in de ijtihaad van zijn leerling Sayed Muhamad al Shirazi. ''


     Muhamad Baqer al Sadr, Sheikh al Amali, v.2,p.460


    De auteur van dit boek zegt het volgende over deze brief: ''Ik heb nooit een exemplaar van het genoemde (valse) bericht gevonden maar het is mij verteld door sayed nur al dien al Ashkoeri.''








    Onze vragen aan de volgelingen van Mohamed Baqir al Sadr:

    1. Indien Mohamed Baqir al Sadr een rechtvaardig persoon zou zijn, hoe durft hij een gelovige zomaar zwart te maken zonder enig bewijs, welke Islam laat dit toe?

    2. Sheikh al Amali zegt dat hij geen exemplaar van dit bericht heeft gezien, terwijl hij in zijn boek voor alle andere berichten een exemplaar heeft, wat is de reden dat Sheikh al Amali geen exemplaar van dit bericht heeft?

    3. Bestaat dit bericht, zo ja waar is het exemplaar?




    6. De fatwa van Ayatollah Ameli 

    Veel geleerden durven zich niet uit te spreken tegen de dwalingen van Mohamed Baqir al Sadr, een van de weinige Sjiitische geleerden die zich hebben uitgesproken is de wetgeleerde Ayatollah Sheikh Mohamed Jamiel Hamud al Ameli uit Libanon. 


    Ayatollah Sheikh Mohamed Jamiel Hamud al Ameli




    Vraag: ''Sayed Mohamed Baqir al Sadr die is vermoord is door de ongelovige, de onreine  Sadam Husain had vlak voor zijn dood een lezing waarin hij het Iraakse volk toespreekt en beweert dat Aboe Bakr en Omar een rechtvaardige leiderschap hadden, ik weet zeker dat Sayed Mohamed Baqir al Sadr dit niet gelooft, want hij zei eerder dat elke zonde op de nekken van Aboe Bakr en Omar terecht komt. Maar in zijn preek zei hij het tegenover gestelde van de Ahlalbait. Heeft hij een correcte standpunt, want Sheikh al Habeeb heeft gezegd dat Mohamed Baqir al Sadr als een Wahabi geloofsleer is overleden en dat hij een slecht einde heeft en Mohamed Baqir al Sadr heeft uitgescholden en ook takfeer op hem heeft gedaan. Mijn vraag is: wat is jullie standpunt tegenover de woorden van Mohamed Baqir al Sadr tijdens het einde van zijn leven, heeft hij daadwerkelijk het geloof verlaten of heeft hij Taqiyah verricht of het verenigen van de moslims? ''

    Antwoord: ''Zo te zien behoor jij tot de betrouwbare gelovigen, die opzoek is naar de waarheid. Ik wil dat jij de waarheid volgt, wat de redenen ook zijn jouw liefde voor al Sadr. Het volgen van de Ahlalbait (a) is jouw doel. De waarheid staat het hoogst en niks komt daarboven, ken de waarheid dan ken je haar mensen. Laat je niet wijs maken met wat jou verteld is, toen wij nog jong waren voordat wij aan de Hawzah begonnen hielden van al Sadr, door onze onwetendheid en wat de situatie is bij de meeste slapenden, wat aanwezig is binnen de Sjiitische wetscholen. Maar toen Allah onze harten openden met kennis konden wij de waarheid en valsheid onderscheiden. Wij hebben onszelf overgegeven aan de Ahlalbait (a), zolang ons doel het volgen van de waarheid is volgen wij niet elke ... en ... , Ahlalbait is ons geloof en geloofsleer. Mohamed Baqir al Sadr heeft uitspraken die op grote wijze tegenstrijdig zijn met het geloofsleer en jurisprudentie, het is verboden om daarover te zwijgen doordat elke dwaling van een geleerde zorgt voor zeventig dwalingen bij een onwetende en er worden zeventig zondes vergeven voor een onwetende voordat een zonde van een geleerde wordt vergeven, zoals is verteld in de overleveringen. De misleidende Batris (moge Allah hen bestrijden) beweren dat wij de geleerden aanvallen, ja wij bestrijden de dwalende geleerden want de profeet en zijn verwanten vrede zijn over hen hebben ons dat verplicht omdat het mensen van innovatie zijn. Als wij hen niet bestrijden zullen wij in het hellevuur belanden. Deze Batris willen niet dat wij het geloofsleer en jurisprudentie verbeteren, die door de hypocriete geleerden is gewijzigd zodat de mensheid door gif vergiftigd is. Wij zullen niet zwijgen totdat wij naar Allah en onze leiders zullen terug keren, het geblaf van de honden boeit ons niet, het bestrijden van de dwalende geleerden behoort tot de beste vorm van Jihad bij Allah. Het werk van de geleerde is het beschermen van het geloof, niet om het weg te geven aan de tevredenheid van dwalende Sjiieten.Met deze logica die wij hebben gekregen van de profeet en zijn verwanten, moeten wij de waarheid vertellen over Sayed Mohamed Baqir al Sadr, die bekend staat om de vele dwalingen en fouten. Het volgende wat wij gaan vermelden is voldoende:

    1.Hij gelooft in zijn boek 'Buhooth Hawl al Imaam al Mahdi' , dat Imam al Mahdi (as) in absentie is om te leren hoe hij moet regeren en om ervaring op te doen.Wij hebben dit weerlegt in ons boek 'al Fawa'id al Bahi'yah fie sjarh Aqaeid al Imaamiyah'. 

    2. Hij heeft de wereld van de geesten ontkent voor de wereld van de lichamen in zijn boek 'Falsafatuna', het is bekend onder de Sjiieten dat degene die de vele overleveringen ontkent over de wereld van de geesten voor de wereld van de lichamen behoort tot de status van degenen die de overleveringen verwerpen en dat is gelijk aan polytheïsme. Dat is wat is overgeleverd volgens de overleveringen en dat hij buiten hun leiderschap valt en een ander leiderschap volgt. 

    3.Hij gelooft in zijn boek ' Sjarh Irwat al Withqa' , dat er geen bewijs is voor het ongeloof van iemand die een van de fundamenten ontkent en hij ziet de tegenstanders niet als ongelovigen, dat is een oproep wat tegenstrijdig is met de waarheid en tegen de regels van jurisprudentie en geloofsleer. Dit hebben wij uitgelegd in het boek 'Ma'na al Nasibi' . 

    4.Hij heeft een fatwa uitgegeven dat degene die onreinheid bevat, de onreinheid niet kan doorgeven en dit is een fatwa die tegen de overleveringen ingaat, Alaamah Sheikh Ja'far Kasjif al Ghitaa' heeft een harde weerlegging hierop tegen de Soeffist al Kasjani, hij was de eerste die met deze hel fatwa kwam. 

    Toen wij in Qom waren hebben wij nooit gehoord over wat Sayed al Sadr heeft gezegd dat  Aboe Bakr en Omar 'rechtvaardig' waren, uit Taqiyah was. En niemand met kennis heeft dat gezegd... Wellicht behoort dit tot de propaganda van de Da'wa partij om de ideologie van Sayed Mohamed Baqir al Sadr te verspreiden. Wij zijn ervan zeker dat Sayed Mohamed Baqir al Sadr dwalingen heeft, op gebied van geloofsleer en jurisprudentie wat komt doordat hij zich niet heeft verdiept in de overleveringen door zijn dronkenschap in eenheid en hij heeft geen ervaring met het bijeenbrengen van overleveringen en te analyseren volgens de regels. Het meeste wat hij heeft is filosofie wat de overleveringen ons hebben afgeraden te gebruiken!

    Mohamed Baqir al Sadr behoort tot de eersten die de Da'wa partij heeft gesticht, het is een corrupte partij op geloofsleer en jurisprudentie en deze corrupte partij is ontstaan door de Moslim broeder gemeenschap partij die is ontstaan door Hasan al Bana en Sayed Qutub in Egypte. En tot de corrupte geloofsleer van de Da'wa partij, behoort het vermijden van de verschillen tussen Sjiieten en Soennieten en het verzwakken van Wilayah en Bara'ah en onfeilbaarheid en het leiderschap en de onderdrukking van de verwanten. Wij kennen vele dwalingen van deze dwalende groepering, die kunnen wij hier vermelden. ''

    Geschreven door de arme aanbidder Mohamed Jamiel Hamud al Ameli

    Libanon/ Beiroet / 8 Rajab 1437





    Tot slot kunnen wij concluderen dat Mohamed Baqir al Sadr en zijn tuig van de Da'wa partij een corrupte bende is binnen het Sjiiesme die het Sjiiesme wilt kapen voor wereldse behoeftes. Beste jongeren, wordt wakker en neem afstand van de Da'wa partij, de partij die de jongeren ver houd van de Islam en toetrekt tot het Atheisme. Moge Allah (swt) de vijanden van Fatima al Zahra (as) tot op de dag des oordeels vervloeken.




    Mohamed Baqir al Sadr