donderdag 8 februari 2018

1. Ayatollah Sheikh Mohamed Mahdi Sjams al Dien (1936 - 2001 )



1. Ayatollah Sheikh Mohamed Mahdi Sjams al Dien (1936 - 2001 )


In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle, 

Zijne excellentie Ayatollah Sheikh Waheed al Khorasani (moge God u beschermen)

Vrede zijn over u, ik vraag Allah om uw gezegende aanwezigheid te beschermen, u bent de beschermer van het geloof en de beschermer van de gelovigen en dat middels u het geloof en de Sharia wordt beschermt van de afdwalende, devianten, innovators en degenen die handelen middels hun geloof. 

Uw standpunt die is geopenbaard door uw waardevolle statement waarmee u het corrupte geloofsleer van de Libanese innovator heeft geopenbaard. Uw antwoorden op de vragen van een aantal geleerden, die gingen over onder andere zijn corrupte geloofsleer en zijn dwalende pad van het geloofsleer en zijn stroming. 

Dit is het standpunt waar wij op gewacht hebben van de wet school (Marja'iya), wiens verantwoordelijkheid het is om het geloof te beschermen op geloofsleer en wetten en het laten voorkomen dat de gelovigen meedoen met de de mensen van dwaling en het oproepen daarnaar. 

Uw standpunt kent een grote waarde als leider onder de geleerden in Libanon en de scholen in Libanon die gebouwd zijn op godsvrees. 

Al jaren is zijn gevaarlijke gedrag en geloofsleer bekend en hebben wij hiervoor gewaarschuwd tegenover de eenheid van de gelovigen. Maar helaas werd er niet geluisterd naar onze waarschuwingen en hebben bepaalde bewegingen hem financieel en moreel hebben gesteund en is hij een gevaar voor onze stroming en een gevaar voor de veiligheid van onze geloofsleer, zijn corruptie op geloofsleer is niet eenmalig, maar bestaat uit tientallen zaken en sommigen die hem in de gaten houden beweren dat het er honderden zijn. Hiervan hebben de vijanden van het geloof misbruik gemaakt. 

Beiroet op 14/ Jamad al Thani/ 1418