vrijdag 6 maart 2015

Antwoord op Fadlullah omtrent Sheikh al-Mufid (ra)

Eén van de doelen van de vijanden van de Islam, is om de Ahlalbayt (as) uit de Islam te krijgen. Binnen het soennisme is dat gelukt. Zo heeft men de Ahlalbayt (as) losgelaten om wereldse redenen. Binnen het sjiisme zijn er meerdere pogingen gewaagd om de Ahlalbayt (as) uit de Islam te krijgen. Eén van die pogingen was de misleiding van Mohammad Husain Fadlullah. Hij heeft meerdere misconcepties over de aanval op het huis van Fatima al-Zahra (sa) naar buiten gebracht. Eén van die misconcepties is dat de klassieke geleerde Sheikh al-Mufid (ra) de details van het martelaarschap van Fatima (sa) zou ontkennen.

Laten wij de woorden van Mohammad Husain Fadlullah erbij halen over Sheikh al-Mufid (ra):

"Er zijn een aantal gebeurtenissen waarvan wij niet zeker weten of het klopt; zoals het verbranden van het huis, het breken van de ribben, de miskraam en het slaan op het gezicht. Op de overleveringen kunnen wij een aantal vraagtekens plaatsen, zowel op de inhoud als op de overleveraars, zoals vele andere overleveringen in de geschiedenis. Wij hebben een aantal vraagtekens, zoals onze geleerden (moge Allah tevreden over hun zijn) vraagtekens hadden, zoals Sheikh al-Mufid. Hij twijfelde over de miskraam, sterker nog over de aanwezigheid van de baby, maar wij zijn het niet eens met het tweede."

Bron: Al Zahra al-Qidwa, Blz. 109/110



Dit boek is door Mohammad Husain Fadlullah zelf geschreven. In de introductie, op pagina 6, legt hij zelf uit dat dit boek zijn complete geloof over Fatima al-Zahra (sa) is. Mohammad Husain Fadlullah beweert dat Sheikh al-Mufid (ra) de miskraam en de aanwezigheid van de baby ontkent. Laten wij dan eens lezen wat Sheikh al-Mufid in één van zijn boeken gezegd heeft:

فرفسها برجله وكانت حاملة بابن اسمه المحسن فأسقطت المحسن من بطنها ثم لطمها

"Omar schopte haar (Fatima) met zijn voet, terwijl Fatima (sa) zwanger was van een jongen genaamd Mohassin. Zij verloor Mohassin door een miskraam, en vervolgens sloeg hij haar."

[Al-Ikhtisaas, Blz. 185]

Hieruit is te bevestigen dat Sheikh al-Mufid (ra) geloofde dat het martelaarschap heeft plaatsgevonden, zo ook de details daarvan. Op welke manier kan Fadlullah nu nog vertrouwd worden?