dinsdag 30 december 2014

Het volgen van Muhammad Hussein Fadlullah?!




Al-Allamah al-Sheikh Darbindi (ra): "Niemand zal het paradijs betreden totdat diegene twee dingen heeft erkend: Het leiderschap van de familie van de Profeet (s) en het afstand nemen van hun vijanden. Wie in zijn hart een korrel liefde heeft voor een ongelovige of tiran en desondanks beweert van de Imams (as) te houden, behoort niet tot de volgelingen van de Profeet (s) en zijn verwanten, maar behoort tot het batrisme. Deze benaming (batrisme) is vernoemd door Zaid, zoon van Imam Zain al-Abidin (as), onder aanwezigheid van zijn broer Imam al-Baqir (as)."

Bron: Kasier al-Ibaadat, v. 1, p. 169

De batri-geleerden zorgen voor grote verwarring onder de shia. Zo prijzen zij tirannen als Abu Bakr en Omar. Eén van de grote verspreiders van het batrisme is Muhammad Hussein Fadlullah. Zo heeft Fadlullah meerdere malen de vijanden van Allah (swt) gerespecteerd en geprezen, wat tegen de woorden van de Imams (as) ingaat.

In het onderstaand filmpje spreekt Fadlullah over Abu Bakr en zegt vervolgens:

"Moge Allah's tevredenheid met hem zijn." 

Dit is te horen vanaf 0.42 in het filmpje:


Deze daad van Fadlullah is ongeloof. Want alleen al twijfelen aan het ongeloof van de vijanden van Ahlalbait (as) is ongeloof. 

وقال الصادق - عليه السلام -: من شك في كفر أعدائنا الظالمين لنا فهو كافر

Imam as-Sadiq (as) zei: "Wie aan het ongeloof van onze vijanden en onderdrukkers twijfelt, is een ongelovige."

[I`tiqadat, Al-Sadouq]

Voor dit soort geleerden als Fadlullah hebben de Imams (as) al gewaarschuwd. Hieronder een overlevering:

عن الإمام الرضا عليه السلام قال: إن ممن يتخذ مودتنا أهل البيت لَمَنْ هو أشد فتنة على شيعتنا من الدجال! فقلت: يا ابن رسول الله بماذا؟ قال: بموالاة أعدائنا ومعاداة أوليائنا! إنه إذا كان كذلك اختلط الحق بالباطل واشتبه الأمر، فلم يعرف مؤمن من منافق

Imam al-Rida (as) zei: "Van degenen die van ons beweren te houden, zijn er sommigen die een grotere fitna vormen voor onze shia dan de dajjal." Ik zei: "O zoon van de Boodschapper, hoe dan?" Hij (as) zei: "Doordat zij van onze vijanden houden, en onze liefhebbers vijandig zijn! Als dat het geval is, dan zal de waarheid met valsheid worden gemengd, waardoor de religie verwarrend zal worden. Hierdoor zal een gelovige niet meer onderscheiden kunnen worden van een hypocriet."

[Sifat ul-Shia, Al-Sadouq]

Muhammad Hussein Fadlullah is duidelijk tegen de woorden van de Ahlalbait (as) ingegaan. Wij merken helaas dat er jongeren zijn die Muhammad Hussein Fadlullah als wetgeleerde erkennen en zelfs volgen, terwijl één van de belangrijkste eisen om een wetgeleerde te zijn, rechtvaardigheid is. Waar is de rechtvaardigheid van Fadlullah, als hij overduidelijk tegen de woorden van de Imams (as) in is gegaan?

De mening van een aantal geleerden over Fadlullah:

Hieronder enkele uitspraken van de bekende geleerden over Fadlullah.

Mohammed Sadiq as-Sadr:

Vraag: "Wat is uw mening over het boek 'Al-Masaeil al-Fiqhiya' van Muhammad Hussein Fadlullah?'

Antwoord: "Een aantal maanden terug heb ik het boek bestudeerd en ik kwam vele wetsuitspraken tegen die tegen de bekende standpunten van de geleerden ingaan, sterker nog; waar geleerden het over eens zijn. Het is duidelijk dat hij erover gelogen heeft en dit stelt mij zeer teleur, dat er zulke wetsuitspraken worden gedaan namens een persoon die tot ons gerekend wordt. Toen een aantal broeders mij hierover vroegen, zei ik: 'Het is een dwalend boek en het bevestigt dat de auteur geen wetgeleerde is'."

Fatwa:


Ahmad al-Madadi:



"De persoon is geen wetgeleerde. Als je hem volgt, is het niet correct, en het is verboden (haram) om hem te steunen."

Fatwa:


Mohammed al-Najafi:

"De wetgeleerden in Iran erkennen zijn titel als wetgeleerde niet, en zijn volgelingen moeten opzoek gaan naar een hogere wetgeleerde in Qom of Najaf."

Fatwa:


Taqi al-Qommi:



"Er is geen twijfel over mogelijk dat deze persoon dwalend is. Men moet afstand van hem nemen en vooral de jongeren."

Fatwa:


Mohammed Baqir al-Shirazi:









"Ik roep de Libanese Sayed (Fadlullah) op tot een discussie bij het graf van de Profeet (vzmh), waarbij de leugenaar zal worden vervloekt."

Fatwa:


Sheikh Mirza Jawad al-Tabrizi:











"De persoon (Fadlullah) is dwalend en je mag hem niet volgen en ook zijn boeken niet lezen."

Fatwa:


Sadiq al-Rohani:














"Hij is verdwaald en roept op tot dwaling. Ik roep hem op tot een discussie met hem, wellicht dat hij geleid wordt."

Fatwa:


Mahdi al-Mar'ashi:

Vraag: "Is het toegestaan om met de reisgroep van Kadhim Abd ul-Husain de bedevaart te verrichten, terwijl zij Muhammad Hussein Fadlullah volgen?"

Antwoord: "In de naam van Allah, de barmhartige de genadevolle. Zolang de genoemde persoon een corrupte leerweg tegen de Ahlalbayt (as) volgt, is het niet toegestaan om met zijn reisgroep op bedevaart te gaan, tenzij hij spijt betuigd aan Allah (swt)."

Fatwa:



Het is bekend van Fadlullah dat hij twijfel zaait over het martelaarschap van Fatima (sa). De geleerden hebben het volgende hierover te zeggen.

Bashier al-Najafi:













"Wie het martelaarschap van Fatima al Zahra (sa) ontkent, is onwetend."

Fatwa:


Sheikh Abu al-Fadhl al-Khunsari al-Najafi:

"Wie het martelaarschap van Fatima al-Zahra (sa) ontkent, valt buiten het rechte pad."

Fatwa:



Kadhim al-Mar'ashi:

"Wie het martelaarschap van Fatima al-Zahra (sa) ontkent, behoort tot de onwetenden."

Fatwa:

Ten slotte kunnen we nog het volgende zeggen over geleerden als Fadlullah:

 قال ـ رسول الله صلى الله عليه وآله : شرار علماء أمتنا المضلون عنا ، القاطعون للطرق إلينا 

De Profeet (s) zei: "De slechtste geleerden van mijn umma zijn degenen die van ons (Ahlalbait) dwalen en de wegen naar ons verbreken."

[Tafsir al-Imam al-Askari]